bok-bubbla.se

" Om du vill att ditt barn skall bli intelligent, läs för det. Om du vill att det skall bli ännu intelligentare, läs ännu mer för det"

Albert Einstein

Varför finns Bok-bubbla?

Den här sidan finns för dig som kanske inte hör till målgruppen för mina böcker, men som tycker att det är viktigt att barn och ungdomar får ett läsintresse och kommer igång med att läsa böcker.

Bok-bubbla är en sida som handlar om böcker. Syftet är att få barn att läsa böcker i allmänhet och mina böcker i synnerhet. Såsmåningom kommer det också att finnas bra länkar till andra hemsidor om barn, ungdomar, litteratur och annnat bra.

Varför är då mina böcker så bra för barn?

Jo, samtliga böcker är skrivna med ett okomplicerat språk utan för många inskjutna satser eller krånglig meningar. De berättas i dramatiskt presens, vilket gör det lätt att komma in i handlingen och ökar viljan att läsa vidare. Handlingen är spännande och sidohistorier och miljö- och personbeskrivningar hålls till ett minimum.

Läsaren ska knappt märka att han/hon läser utan bara uppleva berättelsen. Styckeformatering, radlängd, punktstorlek och bildplacering är speciellt anpassade för att väcka förförståelse och göra boken så lättläst som möjligt.

I slutet av Töntiga Tobias och killgänget och Tobias och Månstenen finns även en sida med fakta om mobbing respektive om rymden. I Jonte, basketliraren finns en text om basket. Här kan du ladda ned en pdf om böckerna.

 

"Det finns inga barn som hatar att läsa;

det finns bara barn som ännu inte

har hittat rätt bok."

Frank Serafini

www.bok-bubbla.se

Bra att veta

Här hittar du Fabians ängel på Bokus.

 

Här hittar du Fabians ängel på AdLibris.

 

Här hittar du J hjärta J på CDON

 

Roliga spel och bra sidor för att plugga hittar du här.

 

Här hittar du en sida om på vilket sätt böckerna är lättlästa.

 

Här ligger en pdf med information om Lena Stenbrinks barnromaner.

 

Här kan du läsa min blogg.

Kontakt

lena(at)klyftig.com

eller 073-75 95 501